Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
inele verighete 1

Inelul de logodna

02 Sep 2008, 7739 accesari

Sfaturi / Inelul de logodna

Inelul de logodna

Inelul de logodna: traditie si simbol

Povestea inelului de logodna incepe undeva in Egiptul Antic, se continua in zilele noastre si se va transmite mai departe in eternitate ca o marturie a iubirii impartasite si marturisite a doua suflete ce urmeaza sa-si uneasca destinele pe viata. Inelul de logodna marcheaza trecerea femeii care il primeste la statutul de sotie, dar are si o nota figurativa, deoarece inelul de logodna este un simbol al iubirii vesnice. Actul in sine al daruirii si, respectiv, al acceptarii inelului de logodna, reprezinta un moment crucial al existentei unui cuplu, sau mai bine zis al existentei unei familii (pentru ca prin oferirea si acceptarea acestui inel se infaptuieste practic “nasterea" unei noi familii). Oferind inelul de logodna barbatul isi marturiseste dorinta de a-si petrece tot restul vietii alaturi de cea pe care o considera aleasa sa, iar acceptand inelul viitoarea sotie alege sa isi supuna dragostea si viata unui singur barbat. Obiceiul purtarii inelului pe al patrulea deget al mainii stangi (inelarul) nu este deloc intamplator, acest deget fiind considerat corespondentul inimii.

Daca inelul de logodna ca simbol a rezistat trecerii timpului, modalitatea daruirii acestuia a suferit in timp modificari. Daca in urma cu ceva vreme acest moment era considerat ca avand o semnificatie deosebita, din pacate in zilele noastre din ce in mai multe cupluri transforma acest moment intr-un act banal de achizitionare al unei bijuterii. Astfel, gestul daruirii in sine a scazut ca importanta, cuplurile uita de semnificatia emotionala a acestui inel si se concentreaza exclusiv pe aspectul comercial-financiar al achizitionarii acestuia. Incercati pe cat posibil ca pe langa buget, criterii de selectie a inelului, felul pietrei si al metalului, sa va mai amintiti si de sentimentele persoanei care daruieste/primeste acest inel.

Inelul de logodna - achizitionat cu sau fara stirea EI?

Varietatea de modele, multimea pietrelor, diversitatea marimilor si stilurilor se constituie ca certe obstacole in alegerea unui inel de logodna apropiat de gustul viitoarei sotii. Nu uita ca orice femeie are o personalitate aparte si va fi extrem de greu sa faci alegerea corecta fara sa tii cont de stilul si dorintele partenerei. Iti doresti ceva special atunci cand o vei cere in casatorie, asa ca nu te grabi sa hotarasti de unul singur, tocmai acum cand porniti pe acelasi drum al vietii.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand alegi inelul de logodna pentru iubita ta, este faptul ca aceasta bijuterie va fi purtata de viitoarea sotie pentru tot restul vietii, nu doar pe perioada logodnei sau in timpul ceremoniei nuptiale. Nu uita ca inelul perfect este cel daruit din maxima iubire, pe gustul si personalitatea miresei (si, evident, pe dimensiunea corecta a degetului). Nu intotdeauna un inel sofisticat sau scump va corespunde stilului miresei tale. Invata sa alegi un inel de logodna elegant si rafinat fara sa cheltuiesti o avere. Adu-ti aminte ca iubirea nu se cantareste in metale si pietre pretioase, ci in sentimente si gesturi valoroase. Avand aceste lucruri in minte, poti alege oricare dintre urmatoarele variante:

1) Fa-i o supriza!

Daca vrei ca alegerea inelului sa fie o surpriza pentru iubita ta, indicat este sa recurgi la tot felul de trucuri pentru a obtine cat mai multe informatii despre gusturile sale. Fii atent la ce tip de metal pretios poarta iubita ta (aur/argint/platina) in mod frecvent. Pune intrebari prietenelor si mamei/surorii despre modelul de inel la care viseaza, pastrand insa secretul. Afla daca prefera modele complexe sau ceva mai simplu si delicat, daca ii plac diamantele sau safirele, daca poarta doar aur alb sau doar aur galben, etc. Mergeti impreuna la un magazin de bijuterii si urmareste cu atentie catre ce modele se indreapta privirea ei. Fii atent dupa exclamatii de genul "vai, ce imi place modelul asta!". Incearca sa faci cat mai discrete aluzile catre un posibil inel de logodna, pentru a nu strica din surpriza. Descopera marimea degetului inelar cu ajutorul unor trucuri (ia pe ascuns un inel de-al sau cat este in baie si fa-ti un semn pe propriul tau deget pana unde iti incape, sau deseneaza-i conturul pe hartie cu un creion extrem de bine ascutit, chiar pe linia interioara a inelului. Un inel surpriza ales intocmai pe gustul iubitei si un discurs plin de poezie si dragoste, vor transforma cererea in casatorie intr-un moment memorabil .

2) Las-o pe ea sa aleaga!

Nu mai este de mult un secret ca va iubiti si ca intr-o zi va veti casatori! Vorbiti din multa vreme tot felul de detalii despre nunta, modele de rochii sau pe cine veti invita, asa ca puteti merge impreuna in cautarea inelului de logodna. Vizitati cateva magazine cu bijuterii, uitati-va impreuna pe reviste de specialitate si notati-va modelele care par mai interesante.

Din momentul in care ai descoperit mai exact ce modele ii plac iubitei, poti face din alegerea finala o surpriza. Chiar daca iubita stie ca ai aflat ce dorinte are si cunoaste intentia ta de a-i cumpara un inel, poti inca sa-i faci o surpriza cu un discurs neasteptat intr-un moment bine ales!

3) Uimeste-o cu o bijuterie mostenita de generatii!
Mireasa ta este o romantica incurabila foarte strans legata de tot ce inseamna familia ei!? Daca vrei sa-i faci o surpriza neasteptata alege ca inel de logodna pe cel al mamei sau al bunicii. Poti, de asemenea, sa folosesti doar piatra sau montura pentru a face unul nou. Cu siguranta surpriza este cu atat mai speciala, cu cat incarcatura emotionala este mai mare. Asemeni cavalerilor medievali te vei prezenta in fata alesei tale cu o bijuterie dintre cele mai alese, pentru a-i obtine mana.

Cei cinci pasi de urmat pentru o cerere in casatorie reusita!

Pe piata exista atat de multe inele de logodna, incat alegerea unui inel poate constitui o adevarata corvoada. Exista, insa, cativa pasi care te pot ghida catre alegerea inelului de logodna perfect.

Primul pas il constituie descoperirea stilului si aflarea dorintei viitoarei sotii. Indiferent daca o vei intreba direct sau vei apela la diferite trucuri, este foarte important sa stii ce piatra, ce metal si ce gen de inel ii place, si nu uita sa iti notezi si dimensiunea corecta a inelului. In felul acesta vei sti deja privind in vitrine catre ce modele sa-ti indrepti privirea.

Al doilea pas este stabilirea unui buget in care doresti sa te incadrezi pentru aceasta achizitie importanta. Cumpararea unui inel de logodna este cea mai importanta investitie pe care o faci la momentul cererii in casatorie. Acest inel va sta la mana viitoarei tale sotii pentru tot restul vietii. Evident ca nu poti jefui o banca si nici nu te poti ingloda in datorii pentru a darui iubitei tale un inel de logodna. Dar nici nu poti trata aceasta achizitie cu indiferenta, cheltuind pe el cat pe o pereche de incaltari de iarna. Si atunci, cat este potrivit sa cheltuim pe inelul de logodna? Pararea celor mai multi este ca suma potrivita ar fi in jur de 2-3 salarii, stranse din timp. Si daca te-ai hotarat pe neasteptate sa o ceri de sotie, nu te ingrijora: bancile de abia asteapta sa-ti ofere un mic credit de consum. Astfel, poti sa faci o achizitie deosebita, un inel cu metale si pietre pretioase. Modelul trebuie sa fie special, sa sfideze timpul iar frumusetea lui sa se dainuie dincolo de moda.

Al treilea pas este comparatia inelelor care indeplinesc criteriile de pana acum. Alege calitativ, nu cantitativ! Important este sa alegi metalul pretios preferat iubitei si sa-l completezi cu o piatra veritabila. Diamantul este considerat cea mai potrivita piatra pretioasa pentru a marca un astfel de eveniment, fiind un simbol al puritatii dragostei. Dar in zilele noastre, din motive financiare sau pur si simplu pentru mai multa originalitate, multe inele de logodna au in loc de diamant un smarald, safir, rubin sau alta piatra pretioasa sau semi-pretioasa.

Al patrulea pas finalizeaza alegerea facuta prin achizitionarea propriu zisa a inelului de logodna. Daca vrei sa ai garantia ca ai cumparat un inel veritabil nu uita de cele 4 C-uri si mai ales de certificatul de calitate care sa ateste si garanteze valoarea achizitiei. Aminteste-ti ca inelele realizate manual sunt net superioare celor facute in serie, la matrita. Inelele realizate manual le identificati usor, prin marcarea lor de catre BNR printr-o semiluna mica inscriptionata in interiorul inelului, alaturi de marcajul corespunzator metalului pretios.

Ultimul pas este si cel mai important: cererea propriu-zisa in casatorie. Un inel pretios este cu atat mai valoros, cu cat este insotit de cateva cuvinte spuse cu sinceritate si pline de dragoste. Nu uita ca aleasa inimii tale iti spune `da` tie si nu inelului tau. Creeaza o atmosfera romantica si transforma clipa propunerii intr-un act plin de originalitate si succesul tau este garantat!

Alegerea unui diamant de calitate

Exista diamante rotunde, patrate, ovale, dreptunghiulare, sub forma de lacrima sau de inima, iar alegerea unei forme se face doar dupa criteriul estetic. De asemenea, si montura in care este inclus diamantul tine de preferintele si gustul fiecaruia. Dar daca ai ales sa cumperi un inel cu diamant, atunci exista si chestiuni care nu tin de gust si pe care trebuie neaparat sa le stii. Aceste chestiuni se refera la cele patru aspecte care confera diamantelor valoare, carora li se mai spune si `cele 4 C-uri`:


a) Contur - este taietura pietrei, care influenteaza felul in care lumina se reflecta in diamant;
Daca taietura este prea adanca sau prea de suprafata, diamantul nu mai e la fel de stralucitor. Din pacate pentru o taietura perfecta ar trebui sacrificata o mare parte din piatra, si din acest motiv multe diamante nu au decat taieturi de suprafata, pentru a pastra piatra cat mai mare. Cand comparati, ar fi bine ca `scorul` pietrei din punct de vedere taietura sa fie cat mai mic pe o scara de la 0 la 10 (0 reflecta taietura ideala, iar 10 reflecta cea mai slaba taietura).

b) Culoare - indica calitatea diamantului in functie de nr. de culori reflectate de diamant; cu cat sunt mai putine culori, cu atat calitatea inelului este mai mare; calitatea maxima o au diamantele incolore, urmeaza cele usor galbui si apoi cele intens galbui sau maronii. Cand comparati, retineti ca ele sunt gradate pe o scara a literelor de la D la Z (sau a cifrelor de la 0 la 10), astfel incat de la D la F (sau de la 0 la 1) sunt incolore, de la G la J (sau de la 1,5 la 3) sunt imperceptibil colorate, de la K la M (sau de la 3,5 la 4,5) sunt foarte usor colorate, de la N la R (sau de la 5 la 7) sunt usor colorate, iar de la S la Z (sau de la 7,5 la 10) sunt pronuntat colorate galbui sau maronii.

c) Claritate - indica numarul de imperfectiuni pe care le are diamantul;

Cu cat sunt mai putine impefectiuni cu atat claritatea este mai mare, iar calitatea diamantului creste. Cand comparati, retineti gradatiile claritatii de la cel mai clar la cel mai putin clar: FL (cel ideal), IF, VVS, VS, SI si I (incluziunile se pot vedea chiar si cu ochiul liber). Se mai folosesc de multe ori si note de la 0 la 10, in ordinea inversa a calitatii (0 fiind diamantul perfect, fara incluziuni, iar 10 fiind cel cu incluziuni vizibile si cu ochiul liber).

d) Carate - indica marimea pietrei;

Cu cat are mai multe carate, cu atat piatra este mai mare. Cand comparati, retineti ca un carat echivaleaza cu 0,20 grame sau cu 100 de puncte. Deci, un diamant de 0,25 carate are 25 de puncte sau 0,05 grame.
Sa nu mizati pe faptul ca un diamant cu mai multe carate este neaparat si mai valoros. Nu uitati ca pentru a obtine o taietura de calitate trebuie sacrificata marimea diamantului, si amintiti-va ca si nr. de incluziuni si culoarea influenteaza semnificativ valoarea diamantului.

Inelul de logodna #1Inelul de logodna #2
Autor: --
Sursa: GhidulMiresei
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »