Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
buchete mireasa lumanari 3

Fii econom cand alegi florile pentru nunta

02 Sep 2008, 6180 accesari

Sfaturi / Fii econom cand alegi florile pentru nunta

Fii econom cand alegi florile pentru nunta

Care sunt pasii de urmat pentru a ne alege florile pentru ziua nuntii?

Florile si aranjamentele florale sunt absolut necesare acestei zile unice din viata ta. Acestea ofera ambianta si eleganta nuntii tale, ajuta la crearea unei atmosfere unice si fac diferenta dintre o petrecere oarecare si o zi cu adevarat speciala. Dar care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a fi sigura ca, in acelasi timp, ai ales si florile care te reprezinta, dar nu ai facut nici o afacere proasta!?
In primul rand, cel mai important este sa iti alegi o "tema" florala, care sa fie in armonie cu stilul si culorile nuntii in general, sa se potriveasca perfect cu rochia, localul, decoratiunile, ambianta. Astfel ar fi bine sa iti stabilesti din timp ce fel de flori doresti sa ai in buchete/lumanari si aranjamentele florele, si ce culori sa aiba acestea. Poti sa cauti in galerii de poze buchete si aranjamente pe gustul tau, sa te inspiri de la alte evenimente, sau sa studiezi cu multa atentie cataloagele florariilor.
Odata stabilit felul florilor pe care ti le doresti, si culorile acestora, este cazul sa incepi sa te informezi la mai multe florarii de pretul buchetelor/lumanarilor/aranjamentelor dorite. Asigura-te ca descrii cu exactitate nr. de fire, felul acestora si culorile dorite, pentru a putea compara preturile pentru exact aceleasi aranjamente florale.
Te sfatuim, de asemenea, sa mergi prin florarii sambata si duminica dimineata, pentru ca vei avea ocazia sa vezi si aranjamentele executate pentru alte nunti. Astfel, vei putea evalua si modul in care lucreaza diferitele florarii. Nu uita sa iei aparatul foto, pentru a putea surprinde ceea ce ti se va parea deosebit.
Uneori dureaza mai mult pana gasesti o florarie care sa-ti satisfaca nevoile si dorintele atat din punct de vedere calitativ dar si ca preturi, dar in final vei descoperi ca a meritat toata cautarea.
Nu uita ca dupa ce alegerea a fost facuta, si toate detaliile stabilite, sa semnezi contract cu floraria. Contractul trebuie sa contina toate datele furnizorului (numele, cod fiscal, adresa, nr.de telefon) precum si toate conditiile ce au fost stabilite in cadrul discutilor, inclusiv o descriere detaliata a buchetelor, lumanarilor si aranjamentelor florale. Nu te sfii sa ceri o enumerare a felului si nr. de fire, verdeata, panglica.

Lista cu intrebari care te-ar putea ajuta sa alegi floraria

Iata cateva din intrebarile care te-ar putea ajuta pentru a alege floraria la care sa comanzi aranjamentele florale, buchetele si lumanarile:
-Au un catalog care sa sugereze stilul pe care il adopta in general? Acele modele sunt realizate chiar de ei?
-Ofera reduceri la pret in cazul in care toate florile pentru nunta vor fi comandate acolo?
-Pot sa-ti realizeze aranjamentele pentru local din florile pe care le-ai primit la cununia civila?
-Va trebui sa platesti suplimentar pentru suporturile si decoratiunile folosite, sau sunt incluse in pret?
-Se va ocupa si de livrarea aranjamentelor florale la local? Dar de asezarea acestora pe mese?
-Poate sa-ti faca un aranjament de proba cu cateva saptamani inaintea nuntii?

Cum poti avea flori si aranjamente florale fara a cheltui o avere?

Ti-ai cumparat deja rochia, accesoriile, costumul de mire e in sifonier, le fel si pantofii. Probabil ca deja sunteti un pic cam stramtorati cu banii. Vei arunca o privire catre ultimile cheltuieli si vei realiza ca este timpul sa faci economii. Ai visat mereu ca vei avea o nunta plina de flori si verdeata ce-ti va umple intrega sala. Cand vei incepe, insa, sa asterni pe hartie costurile buchetelor, lumanarilor, aranjamentelor florale si (eventual) al cocardelor necesare in ziua nuntii, este foarte posibil sa nu iti vina sa crezi ochilor la ce costuri se ridica toate acestea. Nu dispera, exista din fericire si cateva mici secrete prin care poti reduce costurile cu florile, fara a face rabat la calitate si frumusete. Inca este posibil sa aranjezi elegant localul, intocmai ca in visele tale, daca vei retine cateva ponturi la care au apelat alte femei inaintea ta:

1.Alege cu atentie floraria unde plasezi comanda. Nu cauta intotdeauna numai florarii scumpe, de lux. Dar nici pe cele mai ieftine, intrucat o "greseala" te poate costa mult mai mult decat diferenta de bani - te poate costa ratarea imaginii pe care ti-o doreai la nunta ta! Daca esti extrem de pretentioasa si doresti ca buchetul tau sa arate leit ca in revistele cu nunnti ale vedetelor de la Hollywood, atunci chiar e cazul sa intri in cele mai renumite florarii din oras, pentru ca prestigiul acetora se intemeieaza pe lunga experienta si seriozitate in domeniu. Este posibil, totusi, si la o florarie de cartier sa gasesti florari draguti si priceputi, care sa-ti poata oferi aranjamentele dorite la preturi ceva mai accesibile. Sfatul nostru este, deci, sa mergi prin multe florarii! Niciodata nu vei stii unde vei gasi cel mai bun raport calitate/pret, daca nu vei cauta in mai multe locuri.

2.Alege flori de sezon. Daca sunt anumite flori ce infloresc in luna nuntii tale, ar fi indicat sa alegi dintre ele. Alegand iarna o floare de vara, iti va fi foarte greu sa o gasesti si s-o cumperi ieftin, ba chiar vei plati mai mult decat ar costa in mod normal. Pentru a-ti usura alegerea, poti studia lista pusa la dispozitie de noi cu florile caracteristice fiecarei luni in parte. In felul acesta, te asiguri ca florile pe care ti le doresti vor fi in ton cu anotimpul. Iar tu vei iesi mai ieftin!

3.Evita zilele de sarbatoare. Preturile cresc enorm in preajma unor sarbatori precum Ziua Indragostitilor, Ziua Mamei sau alte sarbatori speciale. In astfel de perioade poti sa ai surprize sa nu gasesti flori sau sa fie foarte scumpe, datorita cererii mari. Comanda florile din timp, si stabileste prin contract pretul si toate celelalte detalii. E posibil sa faci economii!

4.Cateodata, mai putin e mai bine. Ofera-le domnisoarelor de onoare cate o singura floare, infasurata cu o panglica de satin, care va arata foarte elegant. Chiar si buchetul miresei sau al nasei, nu trebuie sa fie neaparat incarcat cu foarte multe fire. Cateodata un buchet cu doar 4-5 fire si verdeata bine asortata poate fi incantator.

Pentru aranjamentele de masa de la local, ai putea sa rogi floraria sa te ajute sa aranjezi florile primite dimineata la cununia civila. Evident ca ar fi indicat ca aranjamentele de masa sa fie identice intre ele, dar daca asocierile de flori si verdeata sunt facute in armonie, toata lumea va aprecia bunul gust.

5.Simplele petale de flori au un efect deosebit. Petalele de flori nu mai sunt de mult doar pentru fetite. Gandeste-te la Zeita Fertilitatii sau la fecioarele medievale, care aruncau cu petale de flori in aer. Orneaza intrarea in salon si ringul de dans cu petale in una, maxim 2 culori. Pasind pe covorul de petale, vei avea o imagine plina de eleganta si frumusete. Chiar si mesele pot fi ornate cu petale in loc de clasicele aranjamente florale care ocupa un loc intreg la masa. Intreaba eventual la floararie daca au cativa trandafiri mai ofiliti, pe care au de gand sa-i arunce. Ai toate sansele sa primesti flori gratis, sau in schimbul unei sume foate mici.

6.Foloseste-ti imaginatia! Inlocuieste traditionalul buchet cu ceva mai original. Da-i drumul si lasa-te purtata de imaginatia creatoare. Alege flori de gradina si formeaza cu ajutorul unor panglici si crengute cateva buchete de forme mai interesante. Vei avea nunta in miez de iarna? Atunci ce zici de niste crengute de pin, brad sau molid cu o panglicuta de voal galbena sau roz printre ele? Cine spune ca trebuie sa porti numai flori? Cere domnisoarelor sa poarte pene sau trene lungi din panglica. Daca colectionezi obiecte de arta, figurine de portelan, sau palarii antice, nu te sfii sa le folosesti ca aranjamente de masa, in combinatie cu flori sau elemente naturale pentru a da mai multa personalitate nuntii tale. Lumanarile sunt frumoase si ieftine, asa ca poti sa le folosesti pentru a da un aer romantic incaperii. Ce ai zice de boluri de sticla umplute cu apa puternic colorata in verde si cu lumanari plutitoare portocalii? Baloane, poze, in mijlocul catorva petale de trandafiri, pot oferi o nota creativa si totodata vei economisi destui bani.

7.Foloseste flori artificiale. Florile de matase de multe ori sunt mai ieftine decat cele naturale, si vor dura toata viata. Poti fie sa cumperi de-a gata flori de matase, sau poti sa le confectionezi singura. La fel ca si aranjamentele florale. Acest lucru iti va lua ceva mai mult timp (daca le faci tu), dar vei avea posibilitatea sa le aranjezi si rearanjezi de mai multe ori inainte de nunta.

8.Inchiriaza plante. Multe sere si florarii iti vor inchiria plante pentru diferite ocazii. Acest lucru iti va da posibilitatea sa-ti umpli cu multa verdeata salonul unde ai petrecerea. Si in plus este mult mai ieftin sa inchiriezi decat sa cumperi, si poti asfel sa eviti si neplacerea de a nu stii ce sa faci cu florile ramase.

9.Desi noi nu te sfatuim sa faci experimente tocmai la nunta ta, unele femei prefera sa cumpere flori dintr-un depozit sau piata de flori si sa-si faca singure aranjamentele. La cantitatile de flori de care vei avea nevoie pentru buchete, lumanari si aranjamentele de masa, poti incerca sa apelezi la un en-gros sau depozit de flori. Acestea vand ceva mai ieftin decat florariile, asa ca vei economisi niste bani. E drept ca vei pierde extrem de mult timp, si din pacate nu poti face aranjamentele cu cateva zile inainte, deci ar trebui sa-ti sacrifici cateva ore bune chiar in ziua nuntii. Daca vei cumpara si accesoriile speciale (burete si suporti speciali, boluri pentru aranjamentele de masa, panglica, etc), ai putea incerca sa aranjezi singura florile. Va fi un pic mai dificil, va trebui sa "furi" meserie privind si studiind de aproape multe aranjamente, dar vei pune suflet in tot ce vei face, si poate ca vei economisi si o suma frumusica de bani. Nu uita, insa, ca timpul tau si posibilitatea de e esua in realizarea buchetului, lumanarilor si a aranjamentelor de masa trebuie si ele evaluate. In fond o data e nunta ta, si poate ca nu totul se reduce la bani!


Florile specifice fiecarui sezon

Primavara: crizanteme, liliac, narcise, crini, azalee, orhidee, frezii, camelii, gladiole, garoafe, rododendron, irisi, stanjenei, lalele, iasomie, gerbera, bujori, branduse, zambile
Vara: gladiole, orhidee, garoafe, bujori, irisi, trandafiri, crizanteme, iasomie, rododendron, margarete, liliac, frezii, crini, tuberoze, lisiantus, gerbera, cale, miniroze, dalii, gladiole
Toamna: crizanteme, margarete, dalii, gladiole, orhidee, trandafiri, crini, irisi, lavanda, hortensii
Iarna: garoafe, gentiane, trandafiri, crizanteme, irisi, orhidee


Care sunt cele mai raspandite tipuri de buchete de mireasa?

Astazi buchetele de mireasa sunt din ce in ce mai personalizate, fiecare exprima personalitatea celei care il poarta. Buchetul traditional a suportat de lungul timpului ample modificari ca urmare a noilor tendintele ale modei si a ideilor futuriste. Nici paleta coloristica nu mai este aceeasi, iar despre forma ce sa mai vorbim!? De la albul imaculat, ce simboliza puritatea miresei, s-a ajuns astazi la culori excentrice cum ar fi movul, rosul si chiar albastrul. Alegerea culorii buchetului are la baza personalitatea miresei. Culorile tari vor fi alese de miresele indraznete, nonconformiste sau rebele, in timp ce miresele clasice, timide sau elegante vor prefera culorile pastelate. Forma buchetelor variaza azi dupa imaginatia fiecarei miresei si a florariei cu care aceasta colaboreaza. Cele mai raspandite, insa, sunt buchetele "in cascada", buchetele "pe rotund", buchetele "lacrima" (sau ovale), buchetele "dus", buchetele "glob" si buchetele "geanta".

Buchetele "in cascada"

Buchetul cascada seamana cu o cometa. Este caracterizat de o coada de flori care "aluneca" spre podea, desprinse din buchetul initial. Marimea acestui tip de buchet e in concordanta cu voluptatea rochiei. Un astfel de buchet se bazeaza pe combinatii de culori apropiate ca nuanta, sau pe contraste estompate. In nici un caz nu se merge pe contraste extrem de puternice


Buchetele "pe rotund"

Buchetul rotund dateaza ca si model din secolul 14, si se realizeaza prin aranjarea florilor in forma circulara cu maxim 5 feluri diferite de flori, tinute strans cu ajutorul unei panglici de matase (azi a fost inlocuita cu hartie speciala, tul sau plasa). Paleta coloristica a acestui tip de buchet este de cele mai multe ori pastelata.

Buchetele "lacrima" (ovale)

Buchetele ovale sunt o solutie de compromis intre buchetele de tip rotund si cele de tip cascada. Au o forma usor alungita, si de cele mai multe ori sunt formate din flori deschise la culoare, pe nuante de alb-bej-crem-roz. Aceste buchete se potrivesc foarte bine la rochii cu manecile ample.


Buchetele "dus"

Aceste buchete reprezinta o masa de flori nestructurata, dezordonata chiar, asemenea caderii de apa dintr-un dus. La aceste buchete orice fel de combinatie de feluri de flori si culori este permisa. Flositi-va imaginatia pentru a crea asocieri deosebite. Acest buchet este impresionant, atrage toate privirile, dar este destul de incomod de purtat si de "aruncat" spre dimineata. Daca sunteti, insa, o fire rebela si independenta, atunci acesta este buchetul potrivit.

Buchetele "glob"

Imprumutate de peste ocean, aceste buchete incep timid sa-si faca aparitia si pe continentul nostru. Sunt formate practic dintr-un glob de flori, suspendate de mana cu ajutorul unei panglici de satin sau matase. Au avantajul de a fi extrem de usor de purtat, de aruncat, nu ocupa mult spatiu, sunt rezistente si mai putin pretentioase ca alte buchete la pozitionarea in poze. Obligatoriu trebuie sa aiba flori in culori puternice, pentru a sari in ochi.

Buchetele "geanta"

Aceste buchete sunt cele mai originale, si elimina necesitatea achizitionarii a unei gentute de mireasa, obiect care oricum e mult prea putin folosit in noaptea nuntii. Florile sunt prinse sub forma unei gentute, care poate fi patrata, dreptunghiulara sau usor rotunjita. In mod obligatoriu culorile florilor trebuie sa fie tari si contrastante intre ele, iar accesoriile trebuie sa sugereze manerul unei genti adevarate.

Semnificatiile diverselor tipuri de flori

Bujor: Timiditate
Cala: Gratitudine
Camelie: Dragoste
Clopotei: Iubire constanta
Crini: Devotament pe viata
Crizantema: Dragoste pura
Frezie: Puritate si fertilitate
Gerbera: Prietenie
Garoafe: Rafinament
Lalea rosie: Declaratie de dragoste
Lalea galbena: Iubire fara speranta
Margareta: Inocenta
Mimosa: Dragoste ascunsa
Miniroze: Bucurie
Nu-ma-uita: Amintire
Orhidee: Frumusete rara
Trandafir alb: De nepretuit
Trandafir galben: Pasiune
Trandafir rosu: Dorinta
Tufanele: Afectiune
Violeta: Modestie

Fii econom cand alegi florile pentru nunta #1Fii econom cand alegi florile pentru nunta #2Fii econom cand alegi florile pentru nunta #3Fii econom cand alegi florile pentru nunta #4Fii econom cand alegi florile pentru nunta #5Fii econom cand alegi florile pentru nunta #6Fii econom cand alegi florile pentru nunta #7
Autor: --
Sursa: GhidulMiresei
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »