Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
cosmetica 1

Produse cosmetice naturale pentru frumusetea pielii si a parului

08 Sep 2011, 2262 accesari

Sfaturi / Produse cosmetice naturale pentru frumusetea pielii si a parului

Produse cosmetice naturale pentru frumusetea pielii si a parului

In societatea actuala se pune un accent foarte mare pe felul in care aratam, sanatatea si frumusetea fiind domenii fata de care se manifesta un interes deosebit. Zilnic suntem asaltati de numeroase spoturi publicitare care ne prezinta oameni frumosi si sanatosi, imaginea fiind cea care vinde orice tip de produs. O persoana ingrijita, cu un aspect fizic placut este privita cu apreciere de catre cei din jur si acceptata cu usurinta in orice colectivitate. Dar atentia deosebita acordata felului in care aratam poate determina cumpararea si folosirea excesiva a produselor cosmetice cu ingrediente chimice de sinteza. Desi reclamele care promoveaza aceste produse cosmetice ne promit o frumusete apropiata de perfectiune, folosirea lor pe termen lung are efecte nocive asupra organismui.

Industria cosmetica ne ofera o gama diversa de solutii pentru satisfacerea tuturor nevoilor pielii si ale parului.Cele mai recomandate produse pentru utilizare frecventa sunt produsele cosmeticele naturale, acele produse care contin extracte naturale din plante ce pastreaza principiile active ale acestora. Cosmeticele naturale au actiune fitoterapeutica, efectele secundare fiind aproape inexistente; in continutul lor nu se regasesc substante periculoase pentru organism de tipul parabenilor sau a parafinelor. Termenul de valabilitate poate fi uneori un indicator bun pentru identificare produselor cosmetice naturale deoarece acesta este mai scurt decat cel al cosmeticelor care contin conservanti chimici.

Folosirea pe termen lung a produselor cosmetice clasice reprezinta un pericol pentru sanatate datorita continutul mare de compusi chimici de sinteza. Pielea si parul au o mare putere de absorbtie iar folosirea frecventa a produselor cosmetice pentru ingrijirea parului si a pielii cu ingrediente chimice conduce la acumularea acostor substante nesanatoase in organism si la intoxicarea acestuia. In plus multe dintre aceste substante pot produce reactii adverse, cauzand iritatii, eczeme sau alergii.

Frumusetea si stralucirea parului poate fi mentinuta cu produse cosmetice naturale, cu un continut ridicat de ingrediente naturale care combina efectele cosmetice cu cele terapeutice si de colorare. Produsele cosmetice naturale pentru ingrijirea parului sunt create pentru a rezolva toate problemele podoabei capilare: secretia excesiva de sebum, matreata, fragiliatea firelor de par si lipsa de stralucire sau de volum.

Beneficiul acestor produse este acela ca extractele naturale continute au o actiune multipla rezolvand in acelasi timp mai multe probleme ale parului. De exemplu extractul de nuc continut de un sampon trateaza secretia excesiva de sebum a scalpului, fortifica firul de par si repara structura acestuia, confera volum si stralucire, accentuand nuanatele castanii brune ale parului.

Ingrijirea corecta a pielii presupune din partea noastra si mai multa atentie decat in cazul parului, datorita efectelor secundare pe care produsele cosmetice le pot avea asupra ei: iritatii, alergii, intoleranta fata de anunite ingrediente. Cred ca fiecare dintre noi ne-am confruntat cel putin o data cu neplacuta situatie de a cumpara un produs pentru ingrjirea pielii care s-a dovedit a fi nepotrivit pentru noi, un produs destul de scump sau de marca care ne-a intarit convingerea potrivit careia pe viitor ar trebui acordata mai multa atentie alegerilor pe care le facem. Un prim pas in alegerea corecta a produsului de care avem nevoie este acela al identificarii nevoilor si problemelor pielii noastre. Urmatorul pas este achizitionarra unui produs natural din magazinele specializate.Daca aveti neclaritati referitoare la anumite ingrediente sau produse, personalul din aceste magazine va poate consilia, iar in lipsa lui eticheta si instructiunile de folosire ale produsului sunt sursa de informare de care aveti nevoie.

Este bine de stiut ca multe din produsele cosmetice naturale valorifica intr-o maniera mai moderna retete cosmetice vechi, folosite de bunicile noastre. Beneficiile mustetelui pentru ingrijirea tenului sunt binecunoscute iar in locul infuziei de musetel, folosita in trecut pentru tratarea tenului acneic, poate fi aplicata pe ten o crema cu extract de mustetel care are efect cicatrizant, hidratant si emoilent. Reflexiile aurii ale parul blond sunt accentuate prin folosirea frecventa a unui sampon cu extract natural de musetel, dupa folosire parul ramand stralucitor si usor de pieptanat.

Oferta produselor cosmetice naturale pe piata romaneasca este variata, unele din firmele cosmetice producatoare fiind firme de prestigiu, cu traditie de zeci de ani, cunoscute pe plan national si international prin calitatea si eficacitatea extraordinara a produselor. Aceste produse pot fi achizitioante atat din marile lanturi de magazine cat si din magazinele cu produse naturiste de tip plafar. Preferinta romanilor pentru produse cosmeticele naturale a crescut peste asteptari in ultima timp, o cauza fiind poate si curentul eco atat de la moda in aceasta perioada. Cuvinte precum bio, natural, eco sunt atat de mult folosite incat involuntar ne-am redefinit preferintele indreptandu-ne mai mult catre produsele cosmetice naturale. Potrivit statisticilor consumatorii prefera tot mai mult produsele cosmetice naturale, alternative sanatoase ale cosmeticelor clasice. Consumatorii devin din ce in ce mai informati si mai selectivi iar aceasta preferinta a lor fata de produse mai putin chimizate a determinat schimbarea de atitudine a producatori de renume. Acestia pentru a-si mentine clientela au regandit retele produselor comercializate, gasind alternative naturale pentru ingredientele chimice folosite pana acum.

Domenii: Cosmetica
Autor: Andreea Ioana Colotin
Sursa: BeWed
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »