Multe femei doresc sa isi schimbe nuanta parului, dar din pacate nu de fiecare data rezultatul obtinut este cel pe care il doresc. Daca dispunem de suficiente resurse financiare ar fi bine, cel putin prima data cand ne vopsim parul, sa apelam la profesionisti. Ei ne pot recomanda o nuanta de par adecvata trasaturilor noastre, culorii ochilor si tenului. Nu de putine ori ni se intampla sa vedem in jurul nostru combinatii nereusite: un ten prea palid pentru culoare puternica a parului sau un ten creol total incompatibil cu o nuanta prea deschisa a parului. Pentru a evita astfel de rezultate vopsirea parului trebuie sa fie facuta de catre specialisti, folosind produse de calitate care sa nu compromita sanatatea firului de par.
Daca totusi optati pentru vopsirea parului acasa trebuie sa tineti cont de anumite elemente foarte importante pentru a obtine rezultatele dorite. Alegeti vopseaua in mod corect luand in considerare faptul ca se recomanda ca vopseaua sa fie cu 2 nuante mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea actuala. Aplicati vopseaua pe parul nespalat timp de cel putin 2-3 zile. Daca doriti sa va deschideti parul dintr-o nuanta de castaniu, saten inchis sau negru in blond rezultatul va fi aproape zero, deoarece radacinile vor avea o culoare diferita de cea a varfurilor si a lungimilor care se vor deschide ca nuanta foarte putin sau deloc. Acest rezultat se va obtine si in cazul in care se va dori inchiderea culorii parului blond intr-o culoare apropiata de cea naturala. Transformarile de acest gen trebuiesc facute progresiv, vopsirea parului se face cu cel mult doua tonuri de culoare pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.
Calitatea vopselei este foarte importanta pentru reusita procedurii; optati pentru o vopsea de ultima generatie fara amoniac, care are o actiune blanda asupra firului de par si care confera parului o stralucire deosebita.
Folositi suficienta vopsea pentru a acoperi in totalitate firul de par, proceduri economice de tipul amestecarii vopselei cu sampon pentru a reduce consumul de vopsea nu dau rezultate optime. Culoarea este neuniforma, parul se decoloreaza mai usor si nu are stralucirea dorita. Persoanele cu parul mediu sau lung ar trebui sa foloseasca doua tuburi de vopsea.
Vopsirea parului presupune o ingrijire ulterioara corespunzatoare fiind recomandat sa folositi produse special create pentru parul vopsit ce contin agenti de fixare si de mentinere a pigmentilor de culoare. Este bine sa folositi cel putin o data pe saptamana seruri sau creme de par care au ca efect pastrarea unui aspect neted si intact al firului de par. Daca doriti sa va vopsiti parul dupa permanent, asteptati cel putin 10 zile intre aceste proceduri, deoarece abia dupa 10 zile solutia de permanent devine inactiva si nu interactioneaza cu vopseaua de par.
Dupa vopsirea parului prima spalare se recomanda la un interval de 3-4 zile, folosindu-se produse speciale pentru parul vopsit. Pentru rezultate bune evitati vopsirea parului in perioada ciclului; actiunea vopselei este diminuata de schimbarile hormonale care au loc in organism in aceasta perioada delicata. Pentru a obtine rezultatele dorite respectati intocmai indicatii de pe prospect.Daca lasati vopseaua sa actioneze mai mult pe par decat se recomanda in prospect, culoarea nu se va fixa mai bine pe firul de parul, dimpotriva culoarea obtinuta va fi mai inchisa, mata sau terna.
Vopsirea parului poate fi solutia pentru tratarea parului gras, substantele continute de vopseaua de par reducand secretia de sebum. Parul devine mai voluminos datorita depunerilor de pigmenti de pe suprafata firului de par, avand un aspect mai sanatos si mai rezistent. Vopseaua de par sub forma de spuma sau crema este solutia ideala pentru acoperirea uniforma a firelor albe. Daca se respecta cateva reguli importante referitoare la procedeul de vopsire, la ingrijirea ulterioara a parului si se pune accent pe folosirea unor produse de calitate, fara continut de amoniac, vopsirea parului nu este o operatiune periculoasa pentru sanatatea si frumusetea parului.