Cred ca si tu ai inceput sa inlocuiesti in alimentatie clasicul si binecunoscutul ulei de floarea soarelui cu uleiul de masline. Nu numai ca este foarte gustos, dar este si sanatos fiind folosit atat in prevenirea unor boli (cancer de colon, de exemplu) dar si in tratarea unor afectiuni (hepatice, biliare).
Denumit "aurul lichid" de catre Homer, uleiul de masline este intr-adevar un element pretios atat pentru nutritie cat si pentru frumusete, fiind un ingredient de baza in multe dintre produsele cosmetice. Uleiul de masline are un continut bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K si in fier, 85% acizi grasi nesaturati, 15% acizi grasi saturati, trigliceride si clorofila.
"Aurul lichid" are efecte miraculoase asupra pielii dandu-i suplete si stralucire. Uleiul de masline hidrateaza, regenereaza, inmoaie, catifeleaza. Se recomanda sa aplici ulei de masline pe piele seara dupa curatare si demachiere si sa masezi usor.
Repeta actiunea in fiecare seara timp de 2-3 saptamani.
Poti folosi comprese caldute cu ulei de masline pentru tratarea tenului uscat si obosit. Aplica-le pe pometi, pe frunte si tample, lasa-le sa actioneze timp de 5-10 minute apoi clateste-ti fata cu apa calda.
Cremele pe baza de ulei de masline sunt recomandate in vederea hidratarii si a potentarii elasticitatii tenului.Tu insati iti poti prepara o astfel de crema acasa astfel: fierbe plante medicinale (tei, patlagina, musetel, codita soricelului, etc) in ulei de masline adaugand ceara de albine. Dupa ce a fiert amestecul se strecoara iar dupa racire se poate folosi pe post de crema o data la doua zile.
Uleiul de masline este foarte eficient in ingrijirea mainilor recomandandu-se ca dupa spalarea vaselor sau dupa ai folosit diverse substante de curatat sa iti masezi mainile cu un strop de "aur lichid".
Mai ramane sa iti spun doar ca, fiind un extraordinar antioxidant, uleiul de masline previne aparitia cancerului de piele si sunt sigura ca te-am convins de avantajele folosirii sale in ingrijirea pielii