Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
biserici manastiri 2

Simbolurile cununiei religioase

10 Feb 2009, 4671 accesari

Sfaturi / Simbolurile cununiei religioase

Simbolurile cununiei religioase

Lumanarile de cununie:
Lumanarile de cununie aprinse reprezinta puritatea sufleteasca, acestea fiind aduse in biserica de domnisoara si domnisorul de onoare, fiind apoi date nasilor care le vor tine aprinse pe tot parcursul slujbei religioase. Lumanarile simbolizeaza credinta care trebuie sa ii insoteasca pe miri in viata in doi. La sfarsitul slujbei, mirii vor fi de data aceasta cei care vor tine lumanarile in mana la iesirea din biserica. Ulterior, lumanarile vor fi asezate in fata mesei de prezidiu, la petrecerea de nunta, in suporturile speciale, fiind lasate sa arda intreaga noapte. Daca lumanarile nu ard in intregime in noaptea nuntii, este bine ca mirii sa le duca la biserica unde s-au cununat. Acolo preotul dupa rostirea unei rugaciuni speciale, va lua lumanarile si le va pune sa arda la altar, pentru ca uniunea celor doi sa fie mai puternica si sa dureze toata viata.

Inelele:
Inelele simbolizeaza iubirea fara de sfarsit a celor doi miri care si-au unit destinele si sunt marturie a angajamentului celor doi de a se respecta, ajuta si de a se iubi la bine si la rau.

Inele sunt asezate de preot impreuna cu nasiii pe mana dreapta a miresei si a mirelui, iar la sfarsitul slujbei mirele schimba inelul miresei pe mana stanga si mireasa pe al mirelui.

Cununiile:
Cununiile sunt facute, de regula, din metal pretios si simbolizeaza faptul ca in ziua nuntii cei doi miri sunt tratati cu respect, onoare, ca un imparat si o imparateasa. Mirii vor fi in centrul atentiei, vor sta in biserica, alaturi de nasi, pe un covor nou, vor fi asezati in centrul mesei de prezidiu la petrecerea de nunta, fiind incadrati de o parte si de alta de nasi.

Paharul cu vin si felia de cozonac:
Paharul cu vin si felia de cozonac oferite mirilor pentru a gusta din ele de trei ori reprezinta viata pe care cei doi o vor duce impreuna, comuniunea, impartasania si bunatatile din care pe parcursul vietii se vor infrupta.

Inconjurarea mesei:
Dupa ce mirii au gustat din paharul mantuirii, impreuna cu nasii si indrumati de preot vor inconjura masa pe care se afla Sfanta Evanghelie, carte care reprezinta prezenta reala a lui Isus in lume, prin invatatura sa. Acest obicei reprezinta pe de o parte faptul ca tanara familie se va ghida in viata dupa invataura lui Isus, iar pe de alta parte perspectiva aparitiei unui copil.

Autor: Andreea Ioana Colotin
Sursa: BeWed
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »