Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
biserici manastiri 2

Cununia Religioasa

01 Sep 2008, 3367 accesari

Sfaturi / Cununia Religioasa

Cununia Religioasa

Nu alegeti biserica dupa aspectul constructiei, ci dupa harul preotului si dupa frumusetea si sinceritatea slujbei

Din pacate, in ziua de azi anumite fete bisericesti tind sa puna accent si pe aspectul comercial al slujbelor de cununie, in loc sa accentueze exclusiv semnificatia unirii a doua destine pentru totdeauna. Este pacat cand se intampla asa, pentru ca slujbele ar putea sa semene a rutina. Fara a fi patrunsi de semnificatia cuvintelor, emotia momentului s-ar pierde. Mult mai emotionanta este o cununie religioasa atunci cand preotul se darui este cu totul acelui moment unic. Din acest punct de vedere, este imperios necesar sa nu alegeti biserica dupa marime si aspect (ganditi-va ca daca toate cuplurile ar proceda asa, bisericile mai "cautate" ar fi tentate sa intre in rutina, nu-i asa!?), ci dupa harul preotilor care sa oficieze slujba de cununie cu respectul cuvenit si care sa nu se grabeasca pentru ca deja nuntile sunt decalate cu 30 de minute si trebuie sa recupereze acel timp. Incercati sa stati de vorba cu preotii inainte de a alege biserica...vedeti care parinte starneste in voi sentimente si emotii mai profunde, care este un duhovnic adevarat, si astfel veti putea alege cu sufletul, si nu cu ochiul, locul in care va veti uni destinele.

Interesati-va in detaliu despre toate obligatiile financiare ale mirilor si ale nasilor

In ziua de azi, taxele bisericilor variaza extrem de mult de la una la alta. Astfel, exista biserici sau manastiri care nu au taxa stabilita. In functie de posibilitatile mirilor si ale nasilor, ar fi bine sa va ganditi totusi sa faceti o donatie catre biserica, in fond cam din asta isi suporta costurile. Exista, insa, si biserici care au o taxa fixa. Taxa fixa poate fi platita (in functie de biserica) in intregime dupa slujba SAU o parte in avans si restul dupa slujba. Cand se intampla asa, de regula MIRII suporta avansul si nasii suporta restul de plata dupa slujba de cununie. Atentie la taxa pentru cor sau alte costuri suplimentare, intrebati de ele din timp ca sa nu aveti surprize in ziua nuntii DUPA slujba propriu-zisa. Multe biserici au corul inclus, altele percep o taxa suplimentara pentru acest cor. In cazul in care doriti sa aduceti un anumit cor, ar fi bine sa intrebati preotul daca va este permis acest lucru, intrucat majoritatea bisericilor nu permit decat propriului cor sa cante in biserica.

Apoi, cel mai bine ar fi sa va interesati de la cineva care a fost nas in acea biserica care au fost toate costurile cununiei religioase. De multe ori, la sfarsitul slujbei nasul cumpara o icoana tinerilor miri, sau se mai doneaza mici sume de bani catre biserica pentru enoriasii saraci (pentru ca taxa perceputa este taxa oficiala a bisericii), etc. Evident ca toate aceste lucruri ar trebui sa le analizati si ganditi din timp, pentru a va face calcule exacte dinaintea zilei cu pricina.

Discutati cu preotul despre durata si desfasurarea cununiei religioase

Cel mai bine ar fi sa stiti de la preot, inca dinaintea cununiei, durata medie a slujbei de cununie. Aceasta va fi mai lunga daca nu ati avut slujba de logodire, si mai scurta, daca v-ati logodit deja la biserica. In cazul in care vi se pare ca durata este prea lunga pentru anumiti membri ai familiei, aranjati cu preotul sa existe cateva scaune pentru acestia (rude care sufera de anumite afectiuni, sau mai in varsta). Asigurati-va ca aveti o idee despre modul de desfasurare al slujbei, astfel incat daca din cauza emotiilor nu intelegeti exact ce va spune preotul, sa nu fie nevoie sa intrebati de 3 ori "ma scuzati, parinte, ce ati spus??? Sa beau din pahar??"

Tineti sarurile la indemana, in eventualitatea unor accidente nefericite

Nu de putine ori s-a intamplat ca din cauza emotiilor, a caldurii, a oboselii si a statului in picioare pe timpul slujbei, mireasa, mirele sau unul dintre socrii sa lesine. Din pacate, acest lucru se intampla destul de des…si desi este de dorit sa nu se intample un astfel de eveniment, ar fi totusi indicat sa aveti la indemana o sticluta cu saruri, lasata la indemana unei domnisoare de onoare sau a unui cavaler de onoare.

Asigurati-va timpul necesar pentru realizarea pozelor

Pozele de la biserica va vor rapi cel putin 30 de minute, asta in cazul in care le veti realiza pe fuga. Avand in vedere ca din ce in ce mai des se intampla ca slujbele de cununie sa fie decalate cu 30-60 de minute, ar fi foarte bine ca in cazul unei intarzieri la intrare, sa realizati pozele cu rudele si o parte din invitati chiar inaintea slujbei. Puteti astfel sa economisiti timp pretios, sa evitati realizarea de poze (eventual) pe inserat, si in plus sa umpleti timpul de asteptare cu ceva. Iar invitatii care nu participa la cununia religioasa, si care va asteapta la restaurant, vor avea mai putin timp de asteptat.

Lista de intrebari la care ar trebui sa aveti raspuns inainte de a stabili biserica

- Cat dureaza cununia religioasa (incluzand/excluzand logodna)?
- La ce interval de timp se stabilesc slujbele de dinainte si de dupa voi?
- Li se permite mirilor sa primeasca felicitarile in biserica, sau vor trebui sa iasa si sa primeasca afara felicitarile?
- Exista in mod frecvent decalaje? Cat de mari sunt acestea?
- Trebuie platit un avans de catre miri? Care este valoarea acestuia?
- Care este taxa pe care vor trebui sa o plateasca nasii?
- Corul trebuie platit suplimentar?
- Se poate veni cu un cor ales de miri sau obligatoriu trebuie sa se apeleze la corul acelei biserici?
- In afara taxei specificate, nasii mai trebuie sa aiba si alti bani la ei? Mai exista alte taxe sau este ceva neacoperit de taxa specificata?
- Persoanele mai in varsta pot fi asezate pe scaune?
- Exista aer conditionat (sau dupa caz, sisteme de incalzire) in biserica?

Autor: --
Sursa: GhidulMiresei
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »