Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
cosmetica 2

Demachiante naturale pentru tenul tau

29 Aug 2011, 4009 accesari

Sfaturi / Demachiante naturale pentru tenul tau

Demachiante naturale pentru tenul tau

Demachierea este una din etapele zilnice obligatorii ale ingrijirii tenului, procedura care ajuta la indepartarea impuritatilor, prafului si resturilor de produse de make-up aplicate pe fata in timpul zilei. Specialistii recomanda luarea in serios a acestei proceduri daca doriti sa aveti un ten curat, sanatos si luminos. Este ideal sa folositi demachiante naturale pentru ingrijirea tenului, produse care au proprietati hidratante si de curatare, naturale 100% pe care le puteti cumpara din magazinele specializate sau pregati in casa, fara mult efort si cheltuila, din fructe si legume proaspete de sezon.

Demachiantele naturale preparate in casa au avantaje si dezavantaje; printre avantaje se numara costul relativ mic al acestora, ingredientele naturale continute si efortul redus necesar pregatirii lor. Printre inconveniente metionam faptul ca multe dintre retete necesita un timp de macerare, neputand fi folosite imediat dupa preparare si timpul de valabilitate mic. Aceste preparate necesita depozitare la rece, in frigider deoarece nu contin substante de conservare.

Efectele folosirii demachiantelor naturale sunt imediate: piele mai curata si mai hidratata, cu o elasticitate imbunatatita si un aspect sanatos. Datorita ingredietelor naturale continute aceste produse reprezinta un miracol pentru ten. Folosirea regulata a demachiantelor naturale rezolva si alte probleme ale tenului, cu ar fi cuperoza, acneea, secretia excesiva de sebum.

Acneea este o problema des intalnita mai ales la adolescenti, care poate fi nu numai de natura hormonala ci si de natura alergica. Unele produse chimice de sinteza folosite in formula demachiantelor cosmetice clasice pot fi responsabile de anumite alergii, contribuind la agravarea unor probleme ale tenului, cum este acneea. Persoanelor cu tenuri aceneice li se recomanda folosirea demachiantelor naturale, cum este laptele de castraveti. Pentru pregatirea lui aveti nevoie de 3-4 castraveti mari si bine copti pe care ii curatati de coaja si ii taiati in bucati. Cu ajutorul unei lingurite alegeti miezul si semintele, adica partea mai moale din interiorul castravetilor peste care turnati doua albusuri batute spuma tare, de la la oua foare proaspete. Se aduga 150 ml de alcool si 100 ml de apa de trandafiri pe care o cumparati din farmacie sau plafar. Amestecul obtinut se toarna intr-o sticla si se lasa la macerat trei zile, timp in care se agita zilnic sticla. Dupa macerare strecurati lichidul obtinut si pastrati-l la rece. Inainte de utilizare agitati sticla.

Acest demachiat natural pe langa curatarea pielii are si proprietati hidratante, nutritive si antibacteriene.

Tenul gras datorita caracteristicilor sale necesita mai multa atentie atunci cand vine vorba de alegrerea demachiantului potrivit. Majoritatea produselor de acest tip din comert au structura uleioasa sau cremoasa care incarca tenul gras a carui problema majora este secretia excesiva de sebum. Folosirea demachiantelor naturale poate fi o solutie pentru aceasta problema a tenului gras, o alternativa sanatoasa a demachiantelor cosmetice. Lamaia, cunoscuta pentru calitatile sale astringente si de curatare, este ingredientul de baza a unui demachiat natural recomandat tenurilor grase. 50 de ml de suc de lamaie strecurat se amesteca cu 50 ml de alcool de 40 de grade si albusul batut spuma tare de la 2 oua proaspete. Amestecul obtinut se pastreaza la rece si de foloseste de doua ori pe zi, dimineata si seara, ca un demachiant obisnuit. Aceeasi reteta poate fi pregatita si cu suc proaspat de portocale sau lamaie verde.

Laptele de vaca proaspat are proprietati deosebite, curatand si hidratand in profunzime pielea; laptele folosit ca atare sau in combinatie cu fructe si legume se numara printre demachiantele naturale folosite din cele mai vechi timpuri. Este binecunoscuta povestea reginei Cleopatra a Egiptului care se scalda in lapte pentru a-si curata si hidrata pielea. Folosirea cu regularitate a laptelui ca demachiant imbunataseste vizibil aspectul pielii care devine mai luminoasa si mai hidratata. Aceasta solutie este una foarte ieftina si la indemana oricui daca ne gandim ca orice gospodina care se respecta are mereu cel putin o cutie de lapte proaspat in figider. Daca doriti puteti adauga in lapte cateva felii de castravete proaspat. Lasati amestecul la macerat 24 de ore, la rece, dupa care strecurati lichidul si pastrati-l la frigider.

Daca sunteti o persoana mai comoda care considera ca prepararea si folosirea demachiantelor naturale presupune prea multa bataie de cap, incercati sa alegeti cu atentie produsul pe care il folositi.Cumparati produse cosmetice care contin extracte naturale de plante si uleiuri esentiale si cel putin o data pe an faceti o pauza de o luna, timp in care nu folositi nimic altceva decat produse naturale. Asa cum organismul nostru are nevoie de o cura de dezintoxicare timp in care nu consumam medicamente si mancam sanatos, la fel si pielea noastra are nevoie de o pauza de la folosirea produselor cosmetice. Chiar daca avem o toleranta ridicata la chimicalele continute de majoritatea produselor cosmetice clasice, o perioada de pauza nu poate fi decat binevenita.

Un ajutor pretios in aceasta perioada de pauza este musetelul care poate fi folosit ca infuzie pentru curatarea tenului seboreic sau acneic. Infuzia de musetel datorita proprietatilor sale astringente usuca prea tare tenul sensibil sau normal, de aceea este mai recomandata preparare uleiului de musetel care se foloseste cu succes in demachierea si hidratarea tenului uscat. Umpleti un borcan sau o sticla cu flori proaspete de mustel peste care turnati ulei de masline. Amestecul se lasa la macerat doua saptamni, apoi se strecoara.

Natura ne ofera solutii sanatoase pentru mentinerea frumusetii si sanatatii tenului nostru, solutii care necesita un minim de efort din partea noastra si multa bunavointa. Folositi cu incredere demachiantele naturale si tenul dumneavostra va va fi recunoscator!

Demachiante naturale pentru tenul tau #1demachiante naturale #2
Autor: Andreea Ioana Colotin
Sursa: BeWed
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »