De cate ori sunt invitata sa particip la o nunta, primul lucru la care ma gandesc este rochia miresei, al doilea lucru fiind dulciurile.Tortul este incontestabil piesa de rezistenta a meniului, momentul dulce asteptat de toata lumea.
Alegerea acestuia presupune o buna cunoastere a ingredientelor din care urmeaza a fi facut, de aceea daca nu esti o bucatareasa desavarsita si pentru tine tortul diplomat sau tortul de martipan sunt doar simple denumiri, te sfatuiesc sa soliciti o degustare a tortului inainte de a face comanda finala.La fel de important in alegerea tortului este si anotimpul in care vei avea nunta, daca este foarte cald, alegerea unui tort greoi cu ciocolata nu este tocmai potrivita, in schimb un tort cu frisca naturala si cu fructe va fi ideal.
Noile tendinte in materie de torturi de nunta ne arata ca formele clasice sunt cam depasite.
Sunt la mare cautare torturile cu forme neobisnuite, decorate cu flori naturale sau torturile cupcakes - pe un suport care reda conturul tortului sunt asezate prajituri facute din compozitia tortului, ambalate individual, de gramajul unei felii generoase de tort, care asemeni unui puzzle formeaza un intreg - tortul. Acest tip de tort este mult mai usor de servit, invitatii isi pot lua portia acasa daca doresc, mai mult decat atat, poti opta pentru mai multe tipuri de "tort", fiecare din invitati alegandu-si de pe suport dulcele preferat: cu frisca, ciocolata, martipan.
La fel de importat ca tortul sunt si prajiturile pe care le servim pana la tort. In locul clasicei selectii de fursecuri asezate pe un platou, putem opta pentru o delicioasa prajitura cu fructe sau o inghetata, in timpul anotimpului cald, pentru o placinta deosebita sau o prajitura cu ciocolata, insiropata, daca nunta are loc intr-o perioada mai rece.
Daca tineti cont de toate aceste amanunte, in aparenta neinsemnate, succesul nuntii este garantat.
Si nu uitati detaliile fac diferenta!