Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
fitness si sanatate 2

Iti sabotezi propria dieta?

25 Aug 2008, 1478 accesari

Sfaturi / Iti sabotezi propria dieta?

Iti sabotezi propria dieta?

De ce nu reusesc sa duc o dieta pana la finalul planului? De ce ma declar invinsa dupa cateva saptamani, sau mai rau, dupa doar cateva zile? Cateva strategii ale expertilor in nutritie iti pot sari in ajutor si te vor ajuta sa ramai fidela dietei adoptate.

Diete sarace in carbohidrati, in calorii sau in grasimi, diete cu lichid... oricare dintre optiuni le-ai alege, pericolul de a renunta te pandeste la fiecare pas. De fiecare data cand simti ca nu mai faci fata si te simti "incoltita" de tentatiile alimentare, poti evita aceasta situatie riscanta cu multa vointa si un sfat din partea specialistilor.


Dietele sarace in carbohidrati

Pericolul nr. 1: criza incepatorului
In ciuda faimei, dietele sarace in carbohidrati au si efecte negative, cauzand simptome precum: migrene, ameteala, greata si lipsa de energie.

Sfat: mananca des
Expertii sustin ca daca ajungi in aceste momente nu tocmai placute ale dietei, este imperativ sa mananci la fiecare 2-3 ore, chiar daca nu vei simti senzatia de foame. "Acest lucru va impiedica scaderea glicemiei si va reduce efectele negative ale planului de dieta sarac in carbohidrati", afirma Molly Kimball, nutritionist. Daca urmezi o dieta saraca in grasimi, iar simptomele deranjante dureaza mai mult de 7-8 zile, nu te lasa batuta si treci la a doua faza a dietei, care de obicei este mai permisiva in anumite fructe si cereale integrale.

Pericolul nr.2: mic dejun plictisitor
Aceste diete nu ofera optiuni variate pentru micul dejun. Iar de multe ori, consumul acelorasi alimente in fiecare dimineata ti se pare neatractiv si te poate determina sa renunti usor la dieta respectiva.

Sfat: fii creativa
Adauga omletei sparanghel si branza de capra, tofu si cateva legume. Sau mai poti sa alegi cateva alimente din pranzul, cina sau gustarile de pe parcursul zilei (de exemplu o salata de pui, carne de porc la gratar, etc).

Pericolul nr.3: alimentele bogate in grasimi
Cu toate ca in prima faza, o dieta saraca in carbohidrati te va ajuta sa scazi in greutate, un studiu recent realizat pe un esantion de 132 de persoane obeze a demonstrat ca dupa aproximativ 6 saptamani, greutatea stagneaza. Expertii sustin ca principalele alimente vinovate sunt cele bogate in calorii, precum: sunca, salamul, branza, alunele si untul de arahide.

Sfat: alege alimentele zemoase
Evita pe cat posibil alimentele care au un continut scazut de apa (ex. untul, sunca, biscuitii, batoanele pentru slabit) si alege-le pe cele sarace in calorii si un continut ridicat de apa (ex. crevete, piept de pui dezosat, legumele).


Dietele sarace in calorii

Pericolul nr. 1: reducerea drastica a numarului de calorii
A limita numarul caloriilor este cheia succesului in orice regim de slabire, insa nu trebuie sa fii foarte dura cu organismul tau. Multe persoane incerca sa obtina rezultate imediate si au tendinta de a reduce - peste limita normala - numarul caloriilor.

Sfat: respecta regulile dietei
Din pacate, aceste diete drastice nu te vor ajuta sa obtii si rezultate pe termen lung. "Organismul te va lasa balta daca il intretii cu doar 600 de calorii pe zi", sustin nutritionistii.

Sau mai rau se va "incapatana" si astfel arderile complete de calorii vor fi incetinite. Vechea strategie care indica o scadere in greutate de maxim 2-3 kilograme pe saptamana ca fiind sanatoasa ramane valabila si in zilele noastre. Vei reusi acest lucru dace vei consuma cu mai putin de 500 de calorii zilnic. Recomandare: nu incerca sa consumi mai putin de 1200 de calorii pe zi.

Pericolul nr. 2: renuntarea la mese ("sarirea" meselor)
Multe persoane care au tendinta sa sara peste mese sfarsesc prin a consuma mai multe calorii pana la finalul zilei.

Sfat: mananca des si putin
"Primul lucru pe care il spun pacientilor mei este faptul ca a manca mai putin nu este echivalent cu a nu manca deloc", afirma Molly Kimball, nutritionist care incurajeaza femeile sa manance de 5-6 ori pe zi, in portii mai mici (cercetarile au aratat o reducere a riscului de obezitate in cazul persoanelor care mananca des si putin).


Dietele sarace in grasimi

Pericolul nr.1: senzatia permanenta de foame
Este un fapt constatat de toti: cu cat vei consuma mai putine grasimi, cu atat senzatia de satietate intarzie sa apara. De ce? Un studiu recent a aratat ca o dieta care permite un consum adecvat de grasimi are rolul de a stimula eliberarea colecistochininei - un hormon care intensifica senzatia de satietate - dandu-ti impresia ca ai mancat suficient.

Sfat: mareste cantitatea de fibre
In primul rand este foarte important sa consumi cateva grasimi sanatoase, precum: uleiul de masline. Apoi adauga si alimente bogate in fibre (legume, orez brun, fructe). A adopta o dieta saraca in grasimi, dar bogata in fibre te va ajuta sa slabesti de 3 ori mai mult.

Pericolul nr.2: nu te lasa amagita de etichetele "sarac in grasimi"
Un consum scazut de grasimi poate stimula pofta de dulciuri. Si de cele mai multe ori ne repezim peste prajiturile sau ciocolata cu un continut scazut de grasimi pentru a ne potoli pofta de dulce. Insa, trebuie sa fii foarte atenta la ingredientele din compozitie, deoarece te poti trezi consumand cam acelasi numar de calorii pe care incercai sa il eviti.

Sfat: alege alimentele naturale
Alege alimentele care prin natura lor au un continut scazut de grasimi, si nicidecum cele care au fost prelucrate pentru a avea mai putine grasimi (de exemplu este mai indicat sa alegi fructe: capsune, banane, mango, pepene).


Dietele cu lichide

Pericolul nr.1: nevoia de a mesteca/rontai
Cercetarile au demostrat ca pe langa lichide trebuie sa mestecam/rontaim ceva pentru a ajunge la senzatia de satietate. Aceste diete nu ofera foarte des aceasta oportunitate.

Sfat: cruditatile
Cruditatile sunt la moda, in special fructele si legumele, si sunt permise in planul dietelor cu lichide. Rontaie un morcov, o telina sau un ardei de cate ori simti nevoia!

Pericolul nr. 2: mesele in familie
Dupa cateva saptamani in care ai consumat numai lichide si ceilalti membri ai familiei se rasfatau la orice ora cu pizza, inghetata sau cartofi prajiti simti ca nu mai ai cum sa rezisti acestor tentatii.

Sfat: azi familia, maine prietenii, poimaine colegii de munca
Iti este permisa o masa mai bogata o singura data pe zi, pe care este indicat sa o iei in compania mai multor persoane. Paraseste incaperea de cate ori simti ca nu poti asista la desfatarile culinare ale familiei sau ale altor persoane. Daca nu poti lua masa in familie, revanseaza-te fata de aceasta, mergand impreuna la o plimbare sau alte activitati.

Pericolul nr. 3: revii greu la un regim sanatos
Dietele cu lichide sunt considerate a fi foarte usor de urmat, deoarece nu necesita timp de gandire in privinta planului de meniu. Insa, partea proasta este ca odata obisnuita sa consumi numai lichide de fiecare data cand simti senzatia de foame, este foarte greu sa revii la un regim sanatos si sa faci combinatiile de alimente cele mai potrivite. "Oamenii slabesc mult tinand acest regim, insa acumuleaza foarte repede aceste kilograme imediat ce revin la o alimentatie normala", sunt de parere nutritionistii.

Sfat: nu considera alimentele solide ca principalul inamic al siluetei
Un lucru este cert: nu poti sa ramai la o dieta cu lichide si minimum de alimente solide toata viata. Asadar, incet trebuie sa introduci o masa normala pe zi, ca apoi sa fie natural introdusa inca una. O solutie ar fi sa iti stabilesti portiile de duminica, pentru a nu fi tentata sa consumi pe parcursul saptamanii mai mult decat are nevoie organismul tau.

Cuvinte cheie: dieta, calorii, sanatate
Autor: Ioana Marosan
Sursa: TopSanatate
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »