Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
coafura machiaj 2

Cat de des ne spalam parul?

08 Sep 2008, 1846 accesari

Stiri / Cat de des ne spalam parul?

Cat de des ne spalam parul?

Frumusetea parului este direct proportionala cu grija pe care i-o dedicam. Un par frumos este un par sanatos. Principalele probleme care pot afecta gratia podoabei capilare sunt legate de caderea parului, aparitia matretii si aspectul imbacsit.

Unul dintre aspectele controversate legate de ingrijirea parului se refera la frecventa cu care trebuie sa il spalam. Sunt voci care afirma ca e neaparat necesar sa ne spalam parul in fiecare zi, altii spun ca trebuie sa ne obisnuim parul cu un regim de curatare o data pe saptamana.

Se pare totusi ca frecventa spalatului pe cap depinde de tipul de par. Parul uscat ar trebui spalat mai rar, de aproximativ doua ori pe saptamana apeland la balsam si masti de par hidratante. Parul gras, dimpotriva, ar trebui spalat zilnic pentru a indeparta excesul de sebum.
Alte teorii aduc in prim plan ideea conform careia prin spalari repetate glandele sebacee au tendinta de a produce si mai mult sebum.

Sebumul are rolul de a proteja podoaba capilara impotriva deshidratarii si de a-i conferi stralucirea naturala. Indepartand aceasta substanta e ca si cum am priva parul de protectia sa naturala, iar reactia naturala a glandelor este de a suplini pierderile si in consecinta de a produce tot mai mult sebum. E un cerc vicios pe care il intretinem fara voie prin spalarile excesive.

Ingrijirea parului trebuie sa fie rationala atat din punct de vedere al fracventei cat si al calitatii produselor folosite. Este important sa folosesti produse naturale pentru a nu-ti incarca parul de substante chimice care provoaca ingrasarea parului. Se recomanda uleiul de jojoba care are o consistenta si un efect asemanator cu sebumul conferind o stralucire naturala si o textura de invidiat parului tau. Alte remedii naturiste in acest sens sunt: uleiul de masline, ylang-ylang, migdale, avocado, rozmarin, ulei din germeni de grau, ulei extras din arborele de unt sau uleiuri de urzica, patlagina, brusture etc.
Efectul unor astfel de tratamente trebuie dublat de adoptarea unei diete bogate in vitamine. Se recomanda consumul de fructe si legume precum si a ceaiurilor din plante medicinale.

Autor: Raluca Alupoaie
Sursa: Egirl
Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »